U Njemačkoj prodana jedna od najskupljih boca hrvatskog vina. Evo o kojem se radi

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

USUSRET blagdanima vina su sve traženija, kako za vlastito uživanje, tako i za poklon. Kao i kod nas, u Njemačkoj se tradicionalno za božićne i novogodišnje blagdane znatno povećava prodaja hrvatskih vina, ali i ostalih alkoholnih i bezalkoholnih pića. 

Kako piše Fenix Magazin, vina, ona jeftinija ili skuplja, uglavnom kupuju svi. Najviše ih kupuju oni koji iz raznih razloga ostaju u tuđoj zemlji, a uz bogatu blagdansku trpezu žele i svoje vino. To vino ih bar u mislima vraća rodnom kraju i uspomenama koje nose iz domovine.

A kad se kupuje za blagdane, onda se ne štedi. O tome ovih dana svjedoči i kupnja najskuplje Magnum boce od litre i pol vina Plavac mali Remek djelo, bračke vinarske kuće Stina, proizvođača Jako vino iz Bola.

Boca košta 214.49 eura

Po cijeni od 214.49 eura Magnum bocu vina prodala je prodavačica Ivona u dućanu Jugoprom u Offenbachu, u vlasništvu Admira Mustajbašića. Osim da je “kupac bio domaći čovjek s prostora bivše zajedničke države”, ni prodavačica ni šef nisu otkrili druge detalje. 

Fenix Magazin, doduše, doznaje od najvećeg uvoznika hrvatskih vina u Njemačkoj Petra Budimira iz tvrtke Budimir – Kroatische Wein und Feinkost da se radi o vinu za koje je grožđe ubrano na posebnom položaju Stipančić, na južnoj strani Bola na Braču. To se vino,  prema Budimirovim riječima, “radi samo u posebnim godinama berbe kad vinograd da izvanrednu kvalitetu grožđa”.

“Svaka boca vina Plavac mali Remek djelo je ručno numerirana i potpisana od direktora vinarije Jako vino Ivice Kovačevića. Dosad su proizvedene samo dvije serije tog vina, i to serija iz 2011. i serija iz 2016. godine”, kaže Budimir.

Kaže da je maksimalna proizvodnja tih dviju godina bila oko 5 tisuća boca. Ostalih godina, rekao je, vino Remek djelo nije se proizvodilo jer kvaliteta grožđa za takvo izvanserijsko vino nije bila zadovoljavajuća.

Plavac Stina Remek djelo Magnum možete vidjeti ovdje

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *